top of page
DSC_1394.jpg

Έλενα Νεοκλέους 

Psychologist (BSc (Hons), GMBPsS)

 Psychotherapist
Solution Focused Coach

Η ευεξία απαιτεί ισορροπία μεταξύ όλων των πτυχών της ύπαρξης: βιολογικών, ψυχολογικών, σωματικών και κοινωνικών πτυχών. Η προσωπική μου ερμηνεία της συστημικής ψυχοθεραπείας επεκτείνεται επομένως στην ενσωμάτωση της ισορροπίας του σώματος και του νου. Η προσέγγιση μου στην ψυχοθεραπεία είναι ολιστική που σημαίνει ότι  λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το πλαίσιο, τις διαδικασίες σκέψης και τις συμπεριφορές, αλλά και την ενσωμάτωση των εμπειριών στο σώμα και στο βίωμα μας.

Έχω πάθος για την προσωπική ανάπτυξη και τον να βοηθώ τους ανθρώπους να δουν τα καλύτερα που βρίσκονται μέσα τους. Ξέρω τι σημαίνει να βιώνεις τις χειρότερες πτυχές της ζωής και τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στο ποιοι είμαστε και στο πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας. Γνωρίζω επίσης ότι δεν είμαστε οι ιστορίες μας και ο καθένας αξίζει να αισθάνεται σίγουρος και αποδεκτός στη ζωή του. Ως θεραπεύτρια, σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους άλλους να βρουν τη δύναμη τους έτσι ώστε να βιώσουν την ολοκλήρωση και την ευτυχία.

Ο ρόλος ενός θεραπευτή δεν είναι να ενεργεί ως εμπειρογνώμονας στη ζωή των ανθρώπων, αλλά να αντανακλά την σοφία των ανθρώπων που καλείται να βοηθήσει όταν η δική τους ικανότητα να έρχονται σε επαφή μαζί της ασθενεί λόγο δυσμενών συνθηκών στη ζωή τους. Μέσα από την αναγνώριση και την αποδοχή της ιστορίας, των σχέσεων και των εμπειριών που μας έχουν διαμορφώσει, μπορούμε να προσδιορίσουμε τις σκέψεις και τις συμπεριφορές που μας εξυπηρετούν καλύτερα, ενώ απελευθερωνόμαστε από αυτές που δεν είναι πλέον λειτουργικές.

Στην προσωπική μου ζωή και με τους πελάτες μου, κάνω ό, τι μπορώ για να κρατήσω τις συστημικές αρχές στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω ότι όλα τα άτομα αξίζουν καλοσύνη και ενσυναίσθηση. Ότι αξίζουμε ο καθένας μας μια ζωή σύνδεσης και σκοπού. Ότι κανένα άτομο δεν πρέπει να κρύβει κανένα μέρος του εαυτού του, καθώς το φως δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς σκοτάδι και η τελειότητα δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της εκπαίδευσης μου ήταν η οικογενειακή δυναμική, το τραύμα και το μετατραυματικό στρες, οι ψυχοσωματικές ασθένειες, το άγχος και οι συγκρούσεις σχέσεων. Έχω μελετήσει εκτενώς τη σχέση ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και το περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορώ να εφαρμόζω μια ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία που κατανοεί ότι σπάνια υπάρχει μια γραμμική σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση και την εμπειρία για να υποστηρίξω άλλους μέσω πολλών δύσκολων μεταβάσεων ζωής, για να βελτιώσω τις σχέσεις με τον εαυτό μου και τους άλλους και επίσης να οικοδομήσω ανθεκτικότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Είμαι μια συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια και θεραπεύτρια ζευγαριών. Παράλληλα παρέχω και ατομική ψυχοθεραπεία. Έχω πτυχίο στην Ψυχολογία, BSc (Hons.) και έχω εκπαιδευτεί στην Θεραπεία Εστιασμένη στη Λύση Λύση, στο Emotion Focused Therapy, στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία, στο Relationship Transactional Analysis, στις Τεχνικές Μη Βίαιης Αντίστασης και σε Τεχνικές Θεραπείας Yoga για Τραύμα καθώς και στο Mindfulness/Ενσυνειδητότητα.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 0035796510310

Email: elena.acaciacy@icloud.com

bottom of page